Vierailijat

Tässä kategoriassa julkaisemme muiden kuin oman toimituksemme tekstejä, esimerkiksi  käännöksiä kansainvälisestä lehdistöstä sekä vierailevien panelistien puheenvuoroja yhdistyksen järjestämissä tilaisuuksissa.

Toimitus ei välttämättä ota kantaa näissä puheenvuoroissa esitettyihin mielipiteisiin; valintaperusteena on mielenkiintoinen aihe ja kirjoittajan osoittama asiallinen keskustelukulttuuri. Joskus julkaisemme oman kommenttimme, joskus emme.

Myös toimituksen omalla nimellä julkaistut tekstit edustavat kirjoittajan mielipiteitä eikä yhdistyksellä ole niihin välttämättä virallista kantaa.

Vietnam-mielenosooitus Washingtonissa 1967.

Venäjän hyökkäys ja vasemmiston rauhanaate

Toivo Haimi: Seuraavassa tekstiversio Toivo Haimin puheenvuorosta Uusi historia -yhdistyksen tilaisuudessa 24.1.2023. Videotallenteen voi katsoa kirjakauppa Rosebud Sivullisen YouTube-kanavalta. Haimin puheenvuoro on ensimmäisenä, heti puheenjohtajan

Lue lisää >>
Kulta-aika. Lucas Granachin maalaus.

Alussa oli… tasa-arvo

Seuraavassa Nancy Lindisfarnen ja Jonathan Nealen artikkeli All Things Being Equal, jossa he arvioivat  David Graeberin ja David Wengrow’n teosta The Dawn of Everything: A

Lue lisää >>

Liity postituslistalle

Jos haluat tietoa tilaisuuksiemme ajasta, paikasta ja ohjelmasta, ilmoittaudu postutuslistalle osoitteeseen uusihistoria (at) humanpath.net. Saat meiltä postia noin 1-2 kertaa kuukaudessa.

IDEAn saat sähköpostilla: tilaus.idea@gmail.com

Painettu lehti 12,50 (sis. postikulut). PDF-tiedosto netistä  3,50 e. Lue lisää>>